Altijd uo-to-date. Onze prijzen worden dagelijks bijgewerkt! iPhone prijzen vergelijken

Apple lanceert nieuwe MacBook Pro en Mac mini

Apple heeft twee nieuwe, krachtige Macs gelanceerd. De Mac mini met M2 en M2 Pro Processor en een nieuwe MacBook Pro met M2 Pro en M2 Max. Deze chips beloven een significante verbetering in prestaties en efficiëntie voor gebruikers.

Het gerucht ging al een tijdje rond. En het is nu bevestigd in een persbericht van Apple. Apple lanceert nieuwe MacBook Pro’s met M2 Pro en M2 Max processor. Ook de Mac mini krijgt de M2 processor aan boord, De M2 kennen we al van in de huidige generatie MacBook Air en 13 inch MacBook Pro. Voor het eerst zien we ook de M2 Pro in een Mac mini. Het bewijs dat de kleine krachtpatser, de Mac mini, zeker nog niet is afgeschreven bij Apple.

Specificaties van de M2 Pro en M2 Max

MacBook Pro met M2 Pro en M2 Max processorDe M2 Pro is een verbeterde versie van de bestaande M2-architectuur en is uitgerust met een CPU met maximaal 12 cores en een GPU met maximaal 19 cores. Het biedt ook maximaal 32 GB geheugen. De M2 Max gaat nog een stap verder door een GPU met maximaal 38 cores, verdubbelde geheugenbandbreedte en maximaal 96 GB werkgeheugen te bieden.

Beide chips zijn voorzien van geavanceerde technologieën, zoals een snellere 16-core Neural Engine die in staat is om 15,8 biljoen bewerkingen per seconde uit te voeren. Dit levert een verbetering van 40 procent op ten opzichte van de vorige generatie.

Prestatie- en snelheidsverbeteringen

Met de M2 Pro levert de Mac mini nu professionele prestaties en de prestaties en mogelijkheden van de 14-inch en 16-inch MacBook Pro worden verder uitgebreid met deze chips. Bijvoorbeeld het renderen van effecten gaat tot zes keer sneller dan op de snelste huidige MacBook Pro met Intel-chip, en kleurcorrectie gaat tot twee keer sneller.

Beschikbaarheid en prijzen van de 2023 Mac mini en 2023 MacBook Pro

De 14-inch MacBook Pro met M2 Pro is verkrijgbaar vanaf 2449 euro en de 16-inch MacBook Pro met M2 Pro vanaf 3049 euro. De Mac mini met M2 en M2 Pro is aanzienlijk goedkoper, verkrijgbaar vanaf 719 euro. Vanaf 24 januari zijn deze nieuwe MacBook Pro’s en Mac mini’s verkrijgbaar via de Apple Store en andere verkooppunten.

De lancering van de M2 Pro en M2 Max markeert een belangrijke mijlpaal in de wereld van high-performance computing en belooft een revolutionaire verbetering in prestaties en efficiëntie voor gebruikers van de nieuwe MacBook Pro’s en Mac mini’s. Of je nu een professionele gebruiker bent of gewoon op zoek bent naar een krachtige machine voor thuis. De Mac mini en de MacBook Pro met deze nieuwe chips zorgen voor een snellere en soepelere ervaring.

Van zodra webshops starten met de verkoop van de nieuwe modellen zal Macbestellen.be dan ook starten met het vergelijken van prijzen van deze nieuwe modellen. Je kan nu alvast al de prijzen vergelijken van de MacBook Pro. MacBook Air prijzen vergelijken is ook steeds de moeite. De prijzen van de Mac mini volgen binnenkort.

Nicolas Claeys
Nicolas Claeys

Hoi! Ik ben Nicolas en bezeten voor technologie. Omdat niet iedereen mee is met de nieuwste trends en weetjes op gebied van technologie help ik heel graag andere mensen. Als oprichter van de website Apple Nieuws Vlaanderen heb ik al jaren kennis over Apple-producten. Met plezier deel ik mijn kennis met jullie!

Heb je een vraag? Ik help je graag verder!

Waar kan ik je mee helpen?

Mac Bestellen
Logo